Rovana Plumb: Exista o perspectiva de indexare a pensiilor cu 4%

Rovana Plumb, propusa ministru al Muncii, a declarat marti, dupa audierea din comisiile parlamentare, ca doreste sa modifice Legea pensiilor si ca, in prezent, exista o perspectiva de indexare a punctului de pensie cu 4%.

In ce priveste indexarea pensiilor, Rovana Plumb a spus ca va discuta cu Banca Mondiala si Fondul Monetar International, astfel incat indexarea sa fie una corecta.

"In momentul de fata, exista o perspectiva de indexare cu 4%", a precizat Rovana Plumb, citata de Mediafax.

Ea a mai spus ca, la proiectul de modificare a Legii pensiilor, se va consulta cu confederatiile sindicale ale pensionarilor, pentru a stabili schimbarile, astfel incat actul normativ sa raspunda cat mai bine cerintelor si nevoilor pensionarilor.

Rovana Plumb a primit, marti, avizul favorabil al comisiilor parlamentare pentru a ocupa functia de ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si al Persoanelor Varstnice, fiind validata cu 34 de voturi "pentru" si 16 "impotriva".

Citeste si:
Statul va suporta 50% din salariul angajaților cărora li se reduce...
Violeta Alexandru: Statul va...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

In timpul audierilor, Rovana Plumb a spus ca are ca prioritati modificarea legislatiei muncii, cresterea ocuparii tinerilor, dar si a persoanelor varstnice, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, de la 1 iulie si reducerea saraciei.

Rovana Plumb a mai spus ca are trei directii strategice, respectiv ocuparea, varstnicii si politicile sociale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri