Potrivit ministrului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, de la 1 ianuarie 2015 toate pensiile vor fi indexate cu cinci procente, conform legii, iar momentan la nivelul ministerelor Muncii si Finantelor se lucreaza la o masura prin care ar putea fi majorate pensiile mici, tot de anul viitor, arata Mediafax.

"Vom continua cu masurile reparatorii si le transmit celor care au muncit o viata ca vom continua si cu respectarea legislatiei in asa fel incat de la 1 ianuarie 2015 pensia sa fie majorata, conform legii, cu cinci la suta. De asemenea, vreau sa va spun ca vom lua in calcul si majorarea pensiilor mici incepand cu anul 2015. Acum lucram cu Ministerul de Finante", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca, Rovana Plumb.

Pensii speciale pentru personalul navigant, piloti si stewardese

Ea a adaugat ca se va reveni si la acordarea de pensii speciale personalului navigant, aproximativ 1.800 de persoane, piloti si stewardese. Ministrul Muncii a mentionat ca din anul 2015 va creste si salariul minim pe economie, ajungand la 900 de lei.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, si ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au participat, joi, la Cluj, la o intalnire cu reprezentantii sindicatelor, ai pensionarilor si cu sefii de deconcentrate, tema discutiilor fiind majorarea salariilor si pensiilor incepand de anul viitor.