Sute de persoane, descoperite ca lucrau la negru. La cat urca amenzile

Inspectorii de munca au identificat, intr-o saptamana, 318 persoane care munceau fara sa aiba incheiate contracte individuale de munca. Amenzile aplicate pentru aceasta incalcare a Codului muncii depasesc 1,8 milioane de lei, informeaza, marti, Inspectia Muncii (IM).

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 24 - 28 martie, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 3.117.200 de lei. "Au fost depistate 318 persoane care lucrau fara forme legale. In domeniul relatiilor de munca au fost efectuate 3.431 de controale, din care 3.293 au fost pentru munca fara forme legale. S-au aplicat amenzi in domeniu de 2.417.700 de lei, din care 1.850.000 de lei pentru munca la negru. Au fost sanctionati 676 angajatori", potrivit Mediafax.

Totodata, 47 de persoane fizice au fost amendate deoarece au acceptat sa munceasca fara forme legale de angajare. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale au fost inaintate 10 propuneri de cercetare penala.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 2.477 de controale si 1.541 de angajatori au fost sanctionati. Au fost aplicate amenzi in valoare de 699.500 de lei iar la patru angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru ca exista pericol de accidentare.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 36 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.

Citeste si:
Inspectia Muncii va activita alert pe teren impotriva muncii la negru
Ministrul Muncii: Inspectia...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri