Peste 40% dintre romanii care au participat la raportul “Sport in Romania – The link between brands, companies and sports” sustin ca anul viitor vor face mai mult sport, in timp ce 15% declara ca vor aloca mai putin timp acestor activitati.

Potrivit datelor din raport, 50,7% dintre romani practica cel putin o activitate sportiva pe an, iar 61% cel putin o data pe luna. Mai mult, 65% dintre romani stiu sa inoate, varsta medie la care au invatat fiind 12 ani.

Dintre romanii care au copii, aproximativ 71% sustin ca acestia practica o forma de sport (peste 3 sferturi ca amatori, fara a fi inscrisi la vreun club). In plus, cei mai multi copii intre 3-18 ani practica dansuri (in diverse forme).

Pe de alta parte, 55% dintre romani apreciaza ca o dieta vegetariana duce la scaderea performantelor in sport.

Studiul a fost realizat in perioada octombrie 2013-martie 2014, cu interlocutori avand varste intre 25-55 ani, barbati si femei, implicati in sport ca practicanti, la nivel amator sau de performanta, membri ai ONG-urilor de profil, organizatori de evenimente sportive, oameni de business care sustin sportul, angajati in cadrul unor corporatii. In total, la studiu au participat 882 de respondenti.

Citeste si:
Ministrul Muncii: În fermele din Germania sunt condiții civilizate...
Ministrul Muncii: În cea mai...

Sursa foto: Sport, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Măsuri pentru susținerea turismului din Capitală, anunțate de Gabriela Firea
Setari Cookie-uri