Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "C. D. Loga" din Timisoara, laureat cu aur si la editia de anul trecut, si Rares-Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, informeaza Mediafax.

Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a fost primita de Radu Szasz, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "C. Brediceanu" din Lugoj (judetul Timis).

La cea de-a XXI-a editie a CEOI au participat 38 de concurenti din 10 tari. Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie o echipa formata din maximum patru elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.

Elevii romani revin in tara marti, la ora 23.40, pe Aeroportul International "Henri Coanda". Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa Romaniei.

Sursa foto: Youtube