Anul trecut s-au produs 130.000 de accidente la locul de munca, 47,6% dintre romanii accidentati lucrand in sectorul agricol, arata studiile realizate de Institutul National de Statistica din Romania.

Dupa activitatile agricole, cele mai multe accidente s-au produs anul trecut in constructii si industrie (43.000 de persoane) si in sectorul serviciilor (24.000 de persoane). Mai mult, 40,1% dintre accidentati au solicitat intre 1 si 3 zile de concediu medical, iar 30,3% dintre ei au avut nevoie de 1 pana la 3 saptamani de recuperare.

3,07 milioane de persoane (69,4% din esantionul intervievat) au declarat ca sunt expuse doar la factori care le afecteaza sanatatea fizica (substante chimice, pulberi, fum, aburi, gaze; zgomot sau vibratii; pozitii incomode in timpul lucrului, lucrul in miscare, manipularea de greutati; concentrare vizuala sustinuta). Aproape un sfert (24,8%) din persoanele intervievate au declarat ca sunt expuse atat la factori care le-ar putea afecta sanatatea mentala, cat si la cei care le-ar putea afecta sanatatea fizica (1,1 mil. persoane). 255.000 de persoane (5,8%) sunt expuse doar la factori de natura a le deteriora sanatatea mentala (hartuire sau violenta psihica; violenta fizica sau amenintarea cu violenta fizica; presiune sau supraincarcare).

In Romania, media anuala a imbolnavirilor profesionale se situeaza in jurul a 1.118 cazuri.

Sursa foto: Accidente munca, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri