Structura noii cladiri a Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu" este aproape gata, fiind terminate deja cinci etaje, din cele sase pe care le va avea unitatea, a anuntat, duminica, primarul Capitalei Sorin Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, structura noi cladiri este terminata in proportie de 80 la suta, urmand ca, in curand, sa fie turnata placa si peste etajul sase.
Odata cu finalizarea cladirii noi a Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu", numarul paturilor va creste de la 159 la 278, iar numarul salilor de operatie, de la doua, existente acum, la 10. Cladirea, care va avea sase etaje, este construita in curtea actualei unitati sanitare, adapostita intr-o cladire veche de aproape o suta de ani (din 1927), relateaza Mediafax.

In ceea ce priveste ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu", acesta va fi modernizat cu fonduri europene, contractate in octombrie 2012. Documentatia de achizitie pentru contractarea lucrarilor a fost postata in SEAP la sfarsitul lunii aprilie 2014. Deschiderea ofertelor depuse va avea loc in data de 9 iulie 2014.

Spitalul Gomoiu va fi primul spital de urgenta pentru copii construit in Capitala in ultimii 30 de ani si primul spital de urgenta universitar de pediatrie din Romania, construit si dotat de municipalitate, a mai spus Oprescu. Noua cladire ar trebui finalizata la sfarsitul anului 2015 sau inceputul anului 2016.

In acelasi timp, la Spitalul Foisor, aflat in modernizare, au fost finalizate lucrarile la Corpul B1, care a si fost dat in folosinta. La terminarea lucrarilor, estimativ in octombrie 2016, la Spitalul Foisor vor fi posibile pana la 20 de interventii chirurgicale pe zi. Numarul de paturi va creste cu peste 100, iar numarul salilor de operatie va creste de la cinci, cate sunt in prezent, la opt. Potrivit lui Oprescu, Spitalul Foisor va deveni cel mai modern centru de ortopedie din Europa de Est.

Primarul a mai anuntat ca, in ceea ce priveste modernizarea si echiparea ambulatoriului spitalului, procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de management de proiect este in derulare, proiectul urmand a fi finalizat la data de 15 iulie 2015. Lucrarile de constructie la cele doua spitale au inceput in 2013. Valoarea lucrarilor la cele doua spitale, incluzand dotarea unitatilor cu echipamente si mobilier de ultima generatie, este de 385.791.325 lei, respectiv 175.864.323 lei cu TVA pentru Spitalul Foisor si 209.927.001 lei cu TVA pentru Spitalul "Gomoiu", costurile pentru noile unitati fiind suportate integral de Primaria Municipiului Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri