Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru rauri din 23 de judete, unde incepand de sambata seara si pana luni dimineata se pot produce inundatii, din cauza scurgerilor pe versanti si a viiturilor rapide.

Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de sambata, ora 20.00 si pana luni, la ora 09.00, vor fi sub avertizare cod galben de inundatii raurile din bazinele hidrografice: Bistra (judetul Caras-Severin), Cerna (judetele Gorj si Caras-Severin), Jiu superior si afluentii Jiului din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti, afluentii Oltului din judetele Covasna, Brasov, Valcea, Arges si nordul judetului Olt, bazinele superioare ale raurilor Vedea si Teleorman (judetele Arges si Olt), Arges superior si afluentii Argesului din judetele Arges si Dambovita, bazinele superioare ale raurilor Ialomita, Prahova si afluentii lor din judetele Dambovita si Prahova, Buzau superior si afluentii sai din judetele Covasna si Buzau, Ramnicu Sarat si Putna (judetele Buzau si Vrancea), noteaza Mediafax.

De asemenea, de duminica, ora 02.00, vor intra sub avertizare cod galben si afluentii mici ai Barladului si Siretului din judetul Galati. Avertizarea cod galben a fost emisa si pentru unele rauri mici din bazine hidrografice situate in zonele de deal si munte din judetele Bihor, Alba, Arad, Timis, Hunedoara, Sibiu, Bacau si Vaslui, pentru aceste zone fiind valabila de sambata, ora 20.00, pana duminica, la ora 23.00.

Sub avertizare cod galben vor intra, de duminica, ora 12.00, si unele rauri mici din judetele Tulcea si din nordul judetului Constanta. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri, cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe unele rauri din judetele Gorj, Hunedoara, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Covasna si Vrancea, se mai arata in avertizare.

Meteorologii au emis o informare de vreme rea, care a intrat in vigoare sambata, ora 3.00, si este valabila pana duminica, la ora 23.00, interval in care se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, posibil, grindina. Pe parcursul zilei de sambata, fenomenele se vor semnala in Oltenia, Muntenia, precum si in zona de munte, sambata noaptea, indeosebi in regiunile vestice, iar duminica, local, in majoritatea regiunilor. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri