Persoanele expulzate conform noilor reglementari nu vor mai putea intra din nou in Germania. Aliatii bavarezi ai cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Crestin Sociala (CSU), au cerut de mai multe luni o politica de expulzare a imigrantilor din alte state ale Uniunii Europene care comit infractiuni.

"Noi sustinem libera circulatie in UE (...), dar nu vom tolera abuzuri", a declarat pentru Passauer Neue Presse liderul grupului CSU din Bundestag, Gerda Hasselfeldt. In cadrul reuniunii de miercuri a Guvernului, ministrii vor aloca 250 de milioane de euro pentru orasele care se confrunta cu numere mari de imigranti din alte state UE, scrie Mediafax.

Unele orase se confrunta cu numere mari de imigranti din state din estul UE, precum Romania si Bulgaria. Orasele vor primi de asemenea sprijin pentru combaterea problemelor ca munca fara documente legale. Federatia Germana a Sindicatelor (DGB) a criticat aceste planuri, apreciind ca nu se bazeaza pe analize reale ale nivelului imigratiei economice intre statele UE.