Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta, intr-un comunicat de presa, ca a elaborat studiul de fezabilitate precum si documentatia de atribuire aferenta pasajului suprateran Centura Bucuresti - Domnesti, acestea fiind deja aprobate in Comitetului Tehnic Economic al CNADNR, potrivit Mediafax.

Astfel, conform sursei citate, pana la inceperea efectiva a lucrarilor, CNADNR trebuie sa mai primeasca un aviz in Consiliul Interministerial de Lucrari Publice a indicatorilor tehnico- economici ce urmeaza a fi aprobati pana la finalul lui octombrie. Imediat dupa acest pas va avea avea loc promovarea obiectivului de investitii "Pasaj suprateran Centura Bucuresti-Domnesti", printr-o hotarare de guvern, in noiembrie.

Ulterior, precizeaza CNADNR, se va desfasura demararea si finalizarea procedurii de achizitie publica a acestei lucrari de constructie, care este preconizata a avea loc tot in noiembrie. In cele din urma, va mai fi nevoie de emiterea Ordinului de incepere a lucrarilor la pasaj, in primavara anului viitor.

Decizia CNADNR de a construi acest pasaj vine dupa ce oamenii care locuiesc in zona - aproximativ 20.000 de persoane - au reclamat ca sunt afectati zilnic de imposibilitatea de a circula, in conditiile in care Prelungirea Ghencea are cate o singura banda pe sens, iar numarul masinilor creste in ritmul alert al dezvoltarii imobiliare. In plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezinta un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.