"Contractul va avea o durata de implementare de 51 luni, din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de executie si 24 luni perioada de notificare a defectelor", arata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, intr-un comunicat.
Lucrarile de constructie ar urma sa inceapa astfel cel mai devreme in acest an si sa fie finalizate in 2017.

"Intrucat in zona intersectiei sunt amplasate numeroase constructii avand multiple destinatii: unitate militara, locuinte, depozite, cladiri industriale, etc., realizarea obiectivului va facilita accesul agentilor economici si al populatiei din cartierele din zona, va fluidiza traficul pe Centura rutiera a Bucurestiului, degrevandu-se astfel strazile din interiorul municipiului. Pasajul Domnesti va rezolva o problema acuta a zonei, determinand la final, un trafic civilizat", a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Compania de Drumuri asteapta oferte din partea constructorilor pana la 30 aprilie. Licitatia este organizata dupa ce locuitorii din zona (aproximativ 20.000 de persoane) s-au plans ca nu pot circula, intrucat Prelungirea Ghencea, soseaua care face legatura intre Bucuresti si localitatea Domnesti, are o singura banda pe sens, iar numarul masinilor este in crestere. In plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezinta un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.

Largirea la doua benzi pe sens a centurii Bucuresti Sud, cu realizarea pasajului suprateran in zona centurii Bucuresti-Domnesti, a fost inclusa in 2013 pe lista proiectelor prioritare ale Guvernului pentru anul 2014. Indicatorii tehnico-economici ai proiectului, aprobati de Executiv in noiembrie 2014, arata ca valoarea totala a investitiei este estimata la aproape 250 de milioane de lei.