Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a demarat un proiect de realizare a trei noi pasarele pietonale peste Drumul National 1, cel mai aglomerarat din tara, in localitatile Corbeanca, Saftica si Tancabesti, arata un comunicat transmis, luni, de companie.

In ultimii ani au existat mai multe plangeri ale locuitorilor din localitatile situate la nord de Capitala, legate de traficul intens de pe DN1 si de lipsa pasarelelor pietonale, situatie care pune in pericol viata celor care incearca sa traverseze cea mai aglomerata sosea din Romania, conform News.ro

”Astfel, pentru obiectivul de investitii promovat "Pasarele pietonale pe DN 1 km 19+810 in localitatea Corbeanca, in localitatea Saftica la km 22+275 si la km 28+700 in localitatea Tancabesti", a fost pregatita documentatia necesara demararii achizitiei publice de servicii de proiectare in faza de Studiu de Fezabilitate”, se arata in comunicat.

Fondurile necesare pentru realizarea celor trei pasarele pietonale ar putea fi aprobate de Guvern la prima rectificare bugetara din acest an. CNADNR estimeaza ca cele trei pasarele vor fi finalizate pana la sfarsitul lui 2016.

Potrivit valorilor de trafic calculate de CNADNR, pe unele portiuni din DN1 de pe segmentul Bucuresti - Ploiesti circula zilnic, in medie, peste 50.000 de masini.

Sursa foto: XXLPhoto / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Managerii de bani raspund: de ce un roman si-ar da economiile pe mana lor?
Setari Cookie-uri