Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat ca in zonele cele mai aglomerate din Mamaia vor fi construite trei pasarele pietonale, din metal, in forma de iaht, navod si val, care vor costa 10,5 milioane de lei si care ar putea fi inaugurate la 1 decembrie.

Vineri, au fost inaugurate lucrarile la cele trei pasarele, care vor fi construite din metal, fiind proiectate de un arhitect din Capitala, scrie Mediafax.

Una dintre pasarele va avea forma unui iaht, cealalta va reprezenta un navod si pescarusi, iar cea de-a treia va fi in forma de val, schitele acestor constructii fiind prezentate vineri de Radu Mazare.

"Pasarelele in sine vor fi niste obiecte de arta. Vor fi desfiintate trecerile de pietoni, vor fi utilizate numai aceste pasarele, se va fluidiza foarte mult traficul, insa ele in sine, asa cum le vedeti in fotografii, vor fi niste lucruri exceptionale. Sunt convins ca mare parte din turisti, asa cum la ora actuala merg pe pasarela din mare sa se fotografieze, vor face fotografii pe aceste spectaculoase pasarele pietonale", a spus Radu Mazare.

Pasarela "Iaht" va fi amplasata la trecerea de pietoni de la intrarea in Mamaia dinspre satul de vacanta. Aceasta prezinta in mod stilizat prora si catargul unui iaht, iar portiunea pietonala va fi placata cu lemn pentru a sugera puntea iahtului.

Cea de-a doua pasarela, intitutala "Navod si pescarus", va fi in zona Cazino, punctul central al statiunii, iar cea de-a treia va fi in apropierea Hotelului Rex si poarta numele "Val retro".

Mazare a sustinut ca lucrarile la cele trei pasarele vor fi incheiate la sfârsitul lunii noiembrie, reprezentantii Primariei dorind ca inaugurarea lor sa aiba loc in 1 decembrie.

Lucrarile sunt realizate cu fonduri europene, valoarea totala a proiectului este de 10,5 milioane de lei, contributia Uniunii Europene fiind de aproape 7 milioane de lei.

Radu Mazare crede ca "Mamaia va fi foarte spectaculoasa" in urmatorul sezon estival, atât datorita realizarii pasarelelor, dar si dupa reabilitarea falezei si a piatetelor din statiune, lucrarile pentru modernizarea acestora urmând sa inceapa in câteva saptamâni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri