Vineri, au fost inaugurate lucrarile la cele trei pasarele, care vor fi construite din metal, fiind proiectate de un arhitect din Capitala, scrie Mediafax.

Una dintre pasarele va avea forma unui iaht, cealalta va reprezenta un navod si pescarusi, iar cea de-a treia va fi in forma de val, schitele acestor constructii fiind prezentate vineri de Radu Mazare.

"Pasarelele in sine vor fi niste obiecte de arta. Vor fi desfiintate trecerile de pietoni, vor fi utilizate numai aceste pasarele, se va fluidiza foarte mult traficul, insa ele in sine, asa cum le vedeti in fotografii, vor fi niste lucruri exceptionale. Sunt convins ca mare parte din turisti, asa cum la ora actuala merg pe pasarela din mare sa se fotografieze, vor face fotografii pe aceste spectaculoase pasarele pietonale", a spus Radu Mazare.

Pasarela "Iaht" va fi amplasata la trecerea de pietoni de la intrarea in Mamaia dinspre satul de vacanta. Aceasta prezinta in mod stilizat prora si catargul unui iaht, iar portiunea pietonala va fi placata cu lemn pentru a sugera puntea iahtului.

Citeste si:

Cea de-a doua pasarela, intitutala "Navod si pescarus", va fi in zona Cazino, punctul central al statiunii, iar cea de-a treia va fi in apropierea Hotelului Rex si poarta numele "Val retro".

Mazare a sustinut ca lucrarile la cele trei pasarele vor fi incheiate la sfârsitul lunii noiembrie, reprezentantii Primariei dorind ca inaugurarea lor sa aiba loc in 1 decembrie.

Lucrarile sunt realizate cu fonduri europene, valoarea totala a proiectului este de 10,5 milioane de lei, contributia Uniunii Europene fiind de aproape 7 milioane de lei.

Radu Mazare crede ca "Mamaia va fi foarte spectaculoasa" in urmatorul sezon estival, atât datorita realizarii pasarelelor, dar si dupa reabilitarea falezei si a piatetelor din statiune, lucrarile pentru modernizarea acestora urmând sa inceapa in câteva saptamâni.