Participantii la mitingul impotriva lui Victor Ponta si de solidaritate cu romanii din diaspora au inceput sa se adune, duminica, incepand cu ora 13.00, pe trotuarul din fata sediului Prefecturii Brasov.

Actiunea a inceput cu intonarea imnului ”Desteapta-te romane”, manifestantii, peste 200, au scandt lozinci precum ”Jos Ponta”, ”Jos labele de pe justitie, ”Vrem vot corect”, ”Jos Guvernul”. Ulterior, pe trotuarul de vizavi, s-au strans aproximativ 300 de simpatizanti ai PSD, strigand ”Ponta presedinte”.
La fata locului s-au deplasat cateva zeci de jandarmi care au format un cordon despartitor intre cele doua tabere.

La un moment dat, intre participantii la cele doua mitinguri si jandarmi au avut loc mai multe imbranceli. Cele 200 de persoane de la mitingul impotriva lui Victor Ponta au mers apoi in Piata Sfatului, in fata sediului PSD, unde au continuat sa scandeze ”Jos Ponta”, informeaza Mediafax.

Citeste si:

Ulterior, acestia s-au intors in fata Prefecturii Brasov, mitingul fiind autorizat pana la ora 20.00. Potrivit jandarmilor, doua persoane a fost duse la Politie, pentru audieri, dupa ce s-au manifestat violent in timpul mitingurilor.

La ora transmiterii acestei stiri, protestul spontan de sustinere a lui Victor Ponta s-a incheiat, iar cel de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au putut vota in primul tur al alegerilor continua in fata Prefecturii. Traficul pe Bulevardul Eroilor din centrul Brasovului, unde are loc mitingul, se desfasoara cu dificultate.