Marius Voicu a castigat functia de sef al Politiei Capitalei dupa ce a sustinut, la sediul Politiei Romane, un examen care a constat intr-un interviu. Din comisia de examinare au facut parte chestorii Dumitru Parvu si Dumitru Jianu, ambii adjuncti ai Inspectoratului General al Politiei Romane, si chestorul Mihai Pitulescu, seful Directiei de Investigatii Criminale, scrie Mediafax.

Alaturi de Voicu au mai concurat comisarul sef Nelu Lupu, care ocupa functia de director adjunct al Politiei Capitalei si comisarul sef Radu Gavris, seful Serviciului Omoruri din institutie. Marius Voicu s-a angajat in Politie in 1991, cand a fost plutonier in cadrul Brigazii Rutiere, post pe care l-a ocupat pana in 1999, data de la care a primit o functie de executie la Biroul Judiciar al Sectiei 10.

In anul 2001, Marius Voicu a ajuns sef al Biroului Judiciar al Sectiei 10, iar din 2003 a fost, timp de un an, sef la Biroul Depistari, in cadrul Autoritatii pentru Straini si Probleme de Migrari. In perioada 2004-2005, Marius Voicu a devenit adjunct al Sectiei 16, dupa care, din 2005 pana in 2009 a fost sef al Sectiei 2. In 2009, Voicu a avansat din nou ierarhic si pana in 2013 a condus Politia Sectorului 1. Din mai 2013, Marius Voicu a ocupat functia de director adjunct al Politiei Capitalei.

Citeste si:

Potrivit declaratiei de avere din mai 2014, Marius Voicu detine un teren intravilan de 500 de metri patrati in orasul Bragadiru, judetul Ilfov, o vila in suprafata de 138 de metri patrati, tot la Bragadiru, si un apartament si o garsoniera in Bucuresti, toate trecute pe numele sotiei, Luminita Voicu.

Acesta a luat un credit de 350.000 de lei de la CEC Bank, in 2008, si mai are datorii la o persoana in valoare de 5.000 de euro.
Voicu a incasat, anul trecut, 87.000 de lei din salariul de politist, iar din inchirierea apartamentului si garsonierei din Bucuresti a castigat, in total, inca 12.000 de lei.

Postul de director general al Politiei Capitalei era vacant din 23 iulie, data la care comisarul sef Mihai Pruteanu a demisionat ca urmare a unui incident produs in Arestul Central. Un infractor periculos, condamnat la 10 ani de inchisoare, a fost eliberat din greseala de agentii de la Arest, care ar fi interpretat gresit minuta instantei in care se comunica faptul ca barbatul a fost condamnat, acestia crezand ca a fost pus in libertate.