Peste doua milioane de romani au intrat cel putin o data intr-un cazino si mai bine de un milion de romani joaca frecvent jocuri de noroc, cel putin asta reiese din datele lui Sorin Constantinescu, CEO al Gaming Consulting, expert si doctor in jocuri de noroc, manager cu o experienta de circa 20 de ani in piata de profil.

“In Romania sunt cel putin 2 milioane de oameni care au intrat cel putin o data intr-un cazino si aproximativ 500.000 – 800.000 de romani care isi petrec timpul intr-un cazino. Mai vorbim si despre piata online a jocurilor de noroc, una inca nereglementata, in care sunt aproximativ 400.000 de utilizatori, dintre care circa 100.000 de utilizatori cu frecventa crescuta”, a declarat Sorin Constantinescu.

In ceea ce priveste tipul de disciplina preferat de romani, ruleta este cea mai apreciata in cazinouri, spre deosebire de tarile dezvoltate din vest unde se joaca BlackJack sau alte jocuri de carti. “Romanii sunt gambleri, mari pasionati de jocurile de noroc, si ar face orice sa castige cat mai mult intr-o singura zi, iar apoi sa depuna banii la banca si sa traiasca din dobanzi. Ruleta, spre exemplu, este un joc scurt, la care se poate castiga repede. Romanii prefera jocurile dinamice asa cum este si cazul pacanelelor, motiv pentru care a si existat o piata buna de dezvoltare la nivel local”, sustine CEO-ul Gaming Consulting.

“Vorbim despre trei tipologii de pariori: sunt cei care vor sa iasa din monotonia cotidianului, care merg intr-un astfel de spatiu o data pe saptamana chiar si cu familia si care nu cad in extrema cealalta, sunt oamenii de afaceri cu foarte multi bani care pariaza din placere si fara sa se uite la consecinte si mai sunt si cei care viseaza la un castig mare, la un jackpot, oameni care sunt cel mai expusi sa dezvolte dependenta pentru jocurile de noroc. (…) Dependenta de jocuri de noroc este mai periculoasa chiar si decat drogurile. Avem intocmita o lista neagra a acestora, care se invarte in jurul pragului de 30.000 de persoane – oameni care nu mai au voie sa intre in cazinourile de pe intreg teritoriul Romaniei din diferite cauze, dar una dintre cele mai frecvente este cea legata de dependenta”, a mai aratat Sorin Constantinescu.

Potrivit CEO-ului Gaming Cosulting in Romania au mai ramas doar cinci cazinouri de lux, fata de 17 cate au fost in urma cu cativa ani.

Trebuie sa citesti si Pericolul de la coltul blocului, mai distructiv chiar si decat drogurile: cum va schimba legislatia actuala situatia celor care isi ipotecheaza viata la pacanele

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri