Aparatele de tip “slot machine” sunt preferatele romanilor care frecventeaza salile de jocuri de noroc, chiar daca ruleta ramane in mod traditional “regina cazinourilor”, raportul fiind in general de 80% - 20%, spune Andrei Frimescu, director de marketing al Game World. Imbunatatirile tehnologice si numarul de optiuni disponibile sunt principalele motive pentru care aparatele slot machine sunt cele mai frecventate in salile de jocuri premium, Frimescu considerand ca termenul de “pacanea” este adesea unul care subestimeaza tehnologia, dar si costurile acestora.

“Pentru mine este usor peiorativ termenul de ‘pacanea’, deoarece nu reflecta nici clientii acestora, nici oferta. Este un termen mult diluat si inferior. Pare exagerat sa-i spui ‘pacanea’ unui aparat care costa cat o masina, 10 – 14.000 de euro, si care inglobeaza dezvoltari tehnologice sofisticate si mereu imbunatatite”, a declarat Andrei Frimescu.

Game World este prezenta in Romania din septembrie 1999 si este unul dintre cei mai importanti operatori de jocuri electronice. Game World Bucuresti Mall este cea mai mare sala de jocuri din sud-estul Europei, fiind in acealasi timp una dintre salile de jocuri cu cea mai indelungata activitate din tara.

Cititi luni, pe wall-street.ro, un interviu exclusiv despre salile de jocuri de noroc din Romania si clientii acestora.

“Atat in Romania cat si in afara tarii, trendul este ca slot machine-urile sa devina mai populare, iar ruleta sa piarda teren. Explicatia este simpla: rata de noutati pe slot machines este mult mai ridicata si mai spectaculoasa. Si la cel mai recent expo de la Londra, acestea au fost ‘vedetele’ evenimentului prin ecranele, grafica, arhitectura si tehnologia pe care le ofereau”, mentioneaza reprezentantul Game World.

In Romania, activitatea Game World este impartita in doua firme: Game World Romania SRL si Game World Invest SRL. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, cele doua firme au avut in 2018 un profit net total de 42,1 mil. lei si afaceri totale de 159,5 mil. lei.

Cititi si O industrie de miliarde: Sectorul jocurilor de noroc si al pariurilor creste si in anul 2020

Cu familia si prietenii la jocuri de noroc

In ultimul an, 22,9% dintre romanii din mediul urban si-au petrecut cel putin o data timpul liber intr-o sala de jocuri, conform sondajului iVox, realizat online la solicitarea Game World Romania, una dintre companiile reprezentative de pe piata centrelor de divertisment.

Conform sondajului, 2 din 3 dintre respondentii care au vizitat o sala de jocuri au mers impreuna cu prieteni, colegi sau membri ai familiei. Motivele cel mai des invocate pentru care acestia au intrat intr-o sala de jocuri sunt distractia (59,94%) si pentru a petrece timp cu prietenii, membrii familiei sau colegii (27,78%).

Majoritatea respondentilor care isi petrec o parte din timpul liber in sali de jocuri (43,4%) isi stabilesc dinainte suma pe care ar fi dispusi sa o cheltuiasca si nu o depasesc.

La intrebarea cum ar descrie cel mai bine experienta lor in calitate de client intr-o sala de jocuri sau cazinou, cel mai frecvent raspuns a fost ca este vorba de „o destinatie de distractie la ocazii speciale” (20,82%). Mai putin de 10% dintre cei chestionati isi planifica din timp o vizita la sala de jocuri sau cazinou. Majoritatea au raspuns ca decid pe moment (49,27%) sau merg ocazional, cand se simt norocosi (35,48%).

Modurile in care noile tehnologii sunt introduse de catre salile de jocuri si cazinouri sunt considerate de aproape jumatate dintre respondenti ca fiind utile si interesante.

Cititi si Decizie soc in Bulgaria: Statul vrea nationalizarea jocurilor de noroc

Mai mult de un sfert din acest segment considera ca dependenta de jocuri de noroc este o problema mai degraba a unei minoritati sau a unor persoane. In acelasi context, peste 34% dintre jucatorii chestionati considera ca imaginea publica a jocurilor de noroc este mai negativa decat realitatea acestei industrii.

Aproape jumatate (47,21%) dintre jucatori le-ar recomanda prietenilor care isi doresc sa incerce noi variante de distractie sa isi petreaca o parte din timpul liber impreuna cu ei intr-o sala de jocuri.

"Din dorinta de a cunoaste cat mai bine preferintele si comportamentele clientilor am solicitat si realizarea acestui studiu, ale carui rezultate le-am pus si la dispozitia beneficiarilor Burselor Game World. Avem incredere ca programul Bursele Game World va contribui eficient pentru a preveni problemele generate de excesul de jocuri de noroc", a declarat Andrei Frimescu.

La inceputul anului universitar 2019-2020, Game World Romania a avut initiativa de a acorda burse de studii pentru studentii in ultimul an de studiu la facultatile de Psihologie acreditate din Romania, precum si pentru masteranzii si doctoranzii in psihologie care se specializeaza in studiul si tratamentul adictiilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri