Potrivit site-ului de stiri CinqueQuotidiano.it, albanezul in varsta de 30 de ani, care avea documente false, a fost depistat pe Aeroportul Fontanarossa din Catania (Sicilia). Barbatul cumparase online un bilet de avion spre Londra, dar a starnit suspiciuni pentru ca s-a prezentat la o poarta de imbarcare destinata pasagerilor unei curse spre Romania.

Numele albanezului figura pe o lista a serviciilor de informatii cu indivizi suspecti. Autoritatile italiene au o fotografie a lui in care apare tinand in mana o arma de tip Kalasnikov. Pe 13 ianuarie, acelasi albanez a fost depistat pe aeroportul Malpensa din Milano in timp ce incerca sa urce la bordul unui avion spre Londra, avand asupra sa tot documente false. "Teroristii se pot infiltra in spatiul european profitand de facilitatile privind imigratia. Din fericire, serviciile de securitate italiene au fost avizate in acest sens si sunt functionale, reusind sa reduca gradul de preocupare", a declarat Paolo Gentiloni, ministrul italian de Externe, citat de La Stampa.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a cerut gasirea unor solutii pentru o mai buna coordonare a serviciilor de securitate cu experti in domeniul monitorizarii retelelor de socializare online.

Sursa foto: Aeroport, Shutterstock.com