Administratia Bazinala de Apa Banat (ABAB) a realizat o pista de biciclete pe coronamentul digului canalului Bega, intre Timisoara si granita cu Serbia, aceasta urmand sa fie data in folosinta in luna martie, transmite Mediafax.

Pista are o lungime de 37 de kilometri, iar acolo vor fi puse la dispozitie 30 de biciclete care vor putea fi imprumutate gratuit de cei care doresc sa parcurga acest traseu.

"Maine (miercuri - n.r.) va incepe achizitia celor 30 de biciclete pe care Administratia Bazinala de Apa Banat le are in proiect pentru a fi cumparate. Receptia si punerea in functiune a pistei vor avea loc la sfarsitul lunii martie. Bicicletele vor putea fi imprumutate gratuit timp de cinci ani, pe baza de buletin, cel mai probabil. Bicicletele vor fi de gasit la o singura statie, care va fi amplasata la capatul dinspre Timisoara. Bicicletele costa 300 de euro bucata, vor fi biciclete foarte bune", a declarat directorul ABAB, Ervin Luci.

Citeste si:

Potrivit acestuia, circulatia autovehiculelor pe pista de biciclete de pe dig este strict interzisa si este pedepsita cu amenda intre 6.500 si 7.000 de lei.

Lucrarile la pista au inceput in primavara anului 2014. Intregul proiect, care are finantare europeana si care a cuprins realizarea pistei si achizitionarea de biciclete, este in valoare de 2.346.495 de euro cu tot cu TVA.