Iohannis a semnat decretele de numire pentru Teodorovici si Nica

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Eugen Teodorovici este revocat din functia de ministru al Fondurilor Europene si numit in cea de ministru al Finantelor, seful statului semnand si decretul de numire a lui Marius Nica in functia de ministru al Fondurilor Europene.

Administratia Prezidentiala anunta, luni dimineata, ca seful statului a semnat decretul prin care Eugen Orlando Teodorovici este revocat din functia de ministru al Fondurilor Europene. Totodata, presedintele a semnat decretul prin care Teodorovici este numit ministru al Finantelor Publice, scrie Mediafax.

De asemenea, Klaus Iohannis, a semnat, luni dimineata, si decretul prin care Marius Nica este numit in functia de ministru al Fondurilor Europene. Eugen Teodorovici si Marius Nica urmeaza sa depuna, luni dimineata, juramantul in calitate de ministri ai Finantelor, respectiv Fondurilor Europene. Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca Eugen Teodorovici va fi ministru al Finantelor, iar functia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluata de Marius Nica, pana in prezent secretar general al Ministerului Muncii.

Postul de ministru al Finantelor este vacant dupa ce Darius Valcov, cercetat de DNA pentru trafic de influenta, a demisionat, postul fiind preluat, in urma cu o saptamana, cu titlu de interimat, de catre premierul Ponta.

Eugen Orlando Teodorovici s-a nascut in 12 august 1971. El este absolvent al Academiei de Studii Economice si are un doctorat in managementul fondurilor europene. In perioada 2000 - 2004, Teodorovici a fost director in Directia de Coordonarea a Programelor ISPA si SAPARD din Ministerul Integrarii Europene, iar timp de un an, intre ianuarie si decembrie 2000, a activat in Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul pentru Afaceri Europene. Intre 2004 si 2005, Eugen Teodorovici a lucrat la Ministerul Finantelor Publice si a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune. In perioada 2007-2009, Teodorovici a fost secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor, dupa ce intre 2005 si 2007 a fost director general al Autoritatii de Management pentru Infrastructura din minister.

Citeste si:
Iohannis susține că pașaportul de vaccinare să fie folosit în scop...
Iohannis, despre pașaportul...

In perioada mai-decembrie 2012, el a fost consilier de stat al premierului, dupa ce din iunie 2009 si pana in mai 2012 a fost director la Autoritatea de Audit a Curtii de Conturi a Romaniei. In decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzau, iar in aceeasi luna a fost numit de premierul Victor Ponta ministru al Fondurilor Europene. El este membru in Consiliul de Administratie al CEC si reprezentantul Romaniei in Consiliul Director al Bancii Europene de Investitii.

Marius Nica, propus ministru al Fondurilor Europene, a absolvit Academia de Informatii, a lucrat in MApN si a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, in calitate de secretar general, la Ministerul Mediului si la Ministerul Muncii.
Nascut in 27 noiembrie 1980 in localitatea brasoveana Sanpetru, Marius Nica a absolvit, in 2003, Academia Nationala de Informatii din Bucuresti, sectia Facultatea de Informatii. Ulterior, Nica a obtinut o diploma de master la SNSPA Bucuresti, Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana (2003-2005) si a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor in Limba Germana (2007-2009). Dupa terminarea facultatii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiter la Ministerul Apararii Nationale.

Potrivit CV-ului sau, Nica s-a ocupat la MApN de prelucrare, analiza si sinteza informatii, a fost manager recrutare personal si a fost responsabil cu managementul de risc (incidente de securitate). In perioada februarie 2008 - mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb. Timp de un an (mai 2011 - mai 2012), a fost administrator al societatii SC Holding Group Trading International S.R.L. Intre mai 2012 si ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului si Padurilor si apoi secretar general la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Odata cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, in martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.
Marius Nica a fost si presedinte al Consiliului de Administratie al Loteriei Romane, calitate pe care o mentioneaza in ultima sa declaratie de avere din aprilie 2014, precizand ca in anul fiscal anterior a incasat, in aceasta calitate, suma de 3.595 de lei.

Citeste si:
Teodorovici îi cerea lui Dăncilă în 2019 amânarea creșterii...
Eugen Teodorovici îi cerea...

Teodorovici si Nica au depus juramantul

Eugen Teodorovici si Marius Nica au depus, luni, juramantul de investitura in calitate de ministri ai Finantelor, respectiv Fondurilor Europene, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, la care au fost prezenti si premierul Victor Ponta si presedintii celor doua Camere. De asemenea, la ceremonie au participat ministrul Muncii, Rovana Plumb, precum si consilieri prezidentiali.

Sursa foto: Mediafax Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri