Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat cererea Parchetului de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila.

”Cu privire la retinere au fost 17 voturi pentru, un vot impotriva, o abtinere si un vot nul, iar cu privire la arestare au fost 16 voturi pentru arestare, unul impotriva si un vot nul”, a anuntat vicepresedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica. El a spus ca membrii comisiei nu au reusit sa discute cu deputatul UDMR, la comisie fiind reprezentat de doi avocati, care au precizat ca Marko Attila se afla in Ungaria, scrie Mediafax.

”Nu am reusit sa vorbim cu deputatul. Au venit in schimb reprezentantii domniei sale, doua doamne avocat. Mi-au spus in felul urmator: dansul e afla in Ungaria, comunica cu Parchetul prin avocati si cu avocatii comunica prin e-mail. Are un mesaj ca nu se sustrage retinerii sau arestarii, pentru ca vrea sa-si dovedeasca nevinovatia. Prin urmare, banuiesc, ca la Parchetul de pe langa ICCJ atunci cand se va face cererea DNA de arestare, va merge doamna avocat, insotita de asistenta si ii va sustine cauza”, a mai spus Nica.

El a adaugat ca membrii Comisiei juridice au trimis comunicarea privind discutarea in comisie a cererii DNA la grupul parlamentar, la domiciliul si adresa de e-mail comunicate la Camera. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis, saptamana trecuta, la Comisia juridica a doua cerere de incuviintare a arestarii preventiva a deputatul UDMR Marko Attila, comisia avand termen pana luni pentru a intocmi raportul, iar plenul se va pronunta, probabil, miercuri. Secretarul BP al Camerei, Marcel Ciolacu a precizat ca dosarul are 11 volume si ca Biroul Permanent de marti va stabili, probabil, ca raportul comisiei sa fie discutat in plenul de miercuri.

Camera Deputatilor a mai votat in 2 decembrie o alta cerere a ministrului Justitiei pentru arestarea preventiva a deputatului UDMR, in dosarul retrocedarilor ”Bica 2”, iar Marko Attila fiind plecat din tara. El a solicitat, printr-o scrisoare, la sfarsitul lunii februarie, sa i se trimita dosarul, fiind in continuare plecat din tara, insa conducerea Camerei Deputatilor nu a facut un demers in acest sens, pentru ca nu avea atributii. Procurorii DNA au cerut, saptamana trecuta, aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor, in dosarul in care este implicat si Horia Georgescu, fiind suspectat de abuz in serviciu privind acordarea de despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri