In prezent se lucreaza la un alt proiect al Legii educatiei care ar putea fi gata pana la sfarsitul anului si apreciaza ca in acest context nu ar mai avea sens sa modifice actuala Lege a educatiei asa cum au cerut unele organizatii studentesti, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Campeanu.

"Din moment ce se lucreaza la un nou proiect de lege a educatiei, nu cred ca mai are sens sa aducem modificari in actuala Lege a educatiei", a spus Campeanu intr-o conferinta de presa, dupa intalnirea cu Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), potrivit Mediafax.

Intrebat care sunt modificarile esentiale pe care le va aduce Legea educatiei si de ce nu se apeleaza la o ordonanta de urgenta dupa modelul din decembrie 2014, cand prin OUG au fost modificate 97 de puncte, ministrul a spus ca este nevoie de o noua lege pentru a asigura coerenta. "E nevoie de o noua lege in primul rand pentru a asigura coerenta cu alte reglementari legale, a asigura coerenta intre articolele aceleiasi legi si a asigura coerenta cu cerintele sistemului de educatie care trebuie sa fie legate strans de cerintele mediului socio-economic", a mai spus ministrul.

Totodata, noua lege va fi, in opinia ministrului, rezultatul unei consultari largi, in cadrul careia vor trebui sa se pronunte si studentii, si profesorii, si agajatorii, si sindicatele din invatamant. "Am vazut cu totii ceea ce a generat promovarea unei legi a educatiei prin asumarea raspunderii. Acest lucru nu trebuie sa se mai intample. S-a stabilit, in urma cu cateva zile, la o intalnire comuna cu reprezentantii sindicatelor din invatamantul superior si din preuniversiar necesitatea unei noi Legi a educatiei", a mai spus ministrul Campenu.

Citeste si:
Profesorii ar putea fi evaluati dupa model japonez, din 10 in 10 ani
Ecaterina Andronescu:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Propunere de modificare a Legii educatiei privind bullyingul in scoli