Ponta: Deschidem o celula de criza la MAE pentru romanul rapit. Posibil sa ma intanesc si cu Iohannis

Situatia romanului rapit in Burkina Faso este gestionata de catre celula de criza de la nivelul Ministerului de Externe, care va transmite si toate comunicarile publice, a declarat premierul Victor Ponta, precizand ca presedintele Klaus Iohannis a fost informat pe aceasta tema si ca foarte posibil se va intalni marti cu acesta.

El a precizat ca discutia cu Iohannis va fi legata atat de romanul rapit, cat si de nominalizarea unui nou ministru al Dezvoltarii, confirmand totodata ca ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se intoarce marti la Bucuresti. "Este o situatie speciala si exista o celula de criza", a spus Ponta.

Dupa ce a precizat ca se va intalni foarte posibil marti cu presedintele Iohannis si a amintit ca este necesara o nominalizare pentru postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ponta a fost intrebat daca va negocia. "Ce sa negociez ?", a intrebat Ponta, iar dupa ce presa i-a explicat ca se refera la romanul rapit, premierul a adaugat: "Vreau sa comunice celula de criza, sa nu raspund ciudat la intrebari ciudate".

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se intoarce, marti, de urgenta in tara, in urma informatiilor aparute in presa despre romanul rapit in Burkina Faso, au precizat anterior pentru Mediafax surse diplomatice. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu era plecat la reuniunea Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei care se desfasoara la Bruxelles.

Ministrul de externe Bogdan Aurescu revine de urgenta in tara

Acesta va reveni, marti, urgent in tara, in urma informatiilor noi aparute in presa privind romanul rapit in Burkina Faso in luna aprilie, potrivit surselor diplomatice.

Citeste si:
Bogdan Aurescu, despre otrăvirea lui Navalnîi: „Act total...
Bogdan Aurescu, despre...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Gruparea jihadista salafista din Sahel Al-Mourabitoune afirma intr-o inregistrare audio difuzata de agentia mauritana Al-Akhbar ca-l detine pe romanul rapit in Burkina Faso in aprilie si "indeamna Guvernul roman sa acorde atentie serioasa negocierilor pe tema eliberarii ostaticului", relateaza VOA.

Mesajul audio este prezentat in numele lui Adnan Abou Walid Sahraoui, care se prezinta drept liderul gruparii, rivalul algerianului Mokhtar Belmokhtar.

Afirmand ca vorbeste in numele lui "Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune", autorul acestei inregistrari audio in araba "indeamna Guvernul roman sa acorde o atentie serioasa negocierilor pe tema eliberarii ostaticului detinut de catre grupare".

"Guvernul roman va purta intreaga responsabilitate a sortii ostaticului, daca intarzie sa profite de ocazia care ii este data sa-si elibereze cetateanul", adauga el, referindu-se aparent la lipsa negocierilor cu Bucurestiul.

Citeste si:
Un congolez candidează la primăria unei comune din Giurgiu
Un congolez candidează din...

Romanul, ofiter de securitate intr-o mina de mangan din Tambao, in nordul Burkina Faso, in apropiere de frontiera cu Nigerul si Mali, a fost rapit pe 4 aprilie de catre persoane inarmate care purtau turbane, o rapire care nu a facut anterior obiectul niciunei revendicari considerate credibile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri