Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Buzau, Doinita Mihalache, accidentul a avut loc vineri, in jurul orei 21.30, in municipiul Buzau, transmite Mediafax. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca un autoturism condus de un sofer de 36 de ani din municipiul Buzau, care circula pe bulevardul Unirii dinspre Ploiesti catre Focsani, a patruns in intersectia cu bulevardul Balcescu pe culoarea verde a semaforului, moment in care s-a ciocnit cu o autospeciala a Serviciului Judetean de Ambulanta Buzau.

Autospeciala transporta la Spitalul Judetean Buzau o persoana injunghiata si a patruns in intersectie pe culoarea rosie a semaforului, avand semnalele acustice si luminoase in functiune. Dupa ce a lovit ambulanta, autoturismul a fost proiectat in doi pietoni, o femeie de 38 de ani si fiul ei de 6 ani, care se aflau pe un scuar si asteptau la semafor. Dupa ce i-a lovit pe cei doi pietoni, autoturismul s-a rasturnat pe plafon, pe sensul de deplasare Ploiesti-Focsani.

Cei doi pietoni raniti si pacientul din ambulanta lovita au fost transportati la spital cu o autospeciala SMURD, femeia fiind in stare grava, in timp ce copilul este in afara pericolului. In urma accidentului, cei doi soferi au fost testati si s-a stabilit ca nu consumasera alcool.

Conform purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Buzau, Doinita Mihalache, in acest caz s-a intocmit un dosar penal, iar politistii continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.