Ion Tiriac a spus, intr-o conferinta de presa, ca pe terenurile de fotbal pe care le-a construit la fosta fabrica Granitul din Capitala nu vin elevi de la scolile din zona pentru ca Ministerul Educatiei le interzice acestora sa iasa din unitatile de invatamant, potrivit Mediafax.

"La Granitul am facut un teren de fotbal, am facut si artificial. Am 16 scoli imprejur, intre 5 si 10 minute de mers, si nu vine niciuna sa-si faca orele acolo pentru ca e interzis de minister sa iasa din scoala. Vin scoli de juniori si de pitici, dar private, nu scolile pentru care am facut baza. Si atunci am zis sa bat la usa, cui sa bat, domnului prim-ministru. M-a primit a doua zi cand a venit din Turcia, nici nu stiam ca are probleme. Si i-am spus: «Domnule prim-ministru, nu va suparati, dati-mi pe cineva de la dumneavoastra sa ma duc la fonduri europene. Pentru ca, daca imi da niste bani, in loc sa fac unul, fac trei. Promit ca nu le duc la Monte Carlo, le las aici». Si el zice tristetea pe care o avem astazi: «Domnule Tiriac, nu am pe cine. Le e frica la toti. Le e frica sa spuna si da si nu si sa sufle, pentru ca ii duce la DNA». Si atunci va intreb ce fel de societate este asta si unde ne ducem?", a declarat Ion Tiriac.

Ion Tiriac a afirmat ca autoritatile nu i-au pus inca la dispozitie un teren pentru a construi un patinoar, investitie proprie, astfel incat a decis sa-l faca pe un teren pe care el il detine la Otopeni.

"Mi-e greu mie in tara asta sa fac ceva pentru sport, fara sa cer nimic. Absolut nimic, numai putina lipsa de birocratie. Am promis un patinoar, am pus cele doua milioane deoparte la Fundatia Olimpica. De doi ani ma chinuiesc sa gasesc aia 3.000 de metri patrati. Toata lumea e foarte amabila, numai ca la sfarsitul zilei nu se poate. Atunci am zis ca nu ma mai intereseaza niciun primar, nimic, ca am terenul la Otopeni si le fac pe toate acolo. Nu e ideal sa faci acolo un patinoar. In Budapesta sunt 24, la Bucuresti, niciunul. Pentru copii si juniori, atata tot, nu pentru Campionatul Mondial. Le fac pe toate la Otopeni, inclusiv un teren de fotbal, asa cum am facut la Granitul. Fac si un bazin olimpic si un teren de fotbal, cu sintetic", a mai spus Ion Tiriac.

Sursa foto: Mediafax