Alti doi pacienti raniti in incendiul din Clubul Colectiv ar urma sa fie transportati in Austria si exista discutii cu autoritatile din Finlanda si Norvegia pentru a stabili cati pacienti pot prelua, a precizat sambata premierul interimar, adaugand ca toate costurile vor fi suportate de guvern.

Potrivit premierului interimar Sorin Cimpeanu, mai sunt spitalizate 107 persoane, din care 48 in stare grava si critica. Sorin Cimpeanu a spus ca doua avioane SMURD urmeaza sa transporte alti doi pacienti in Austria, in momentul in care vor avea acceptul medicilor si la familiilor, noteaza Mediafax.

Exista discutii cu autoritatile din Finlanda si Norvegia pentru a stabili cati pacienti vor prelua fiecare dintre aceste state. Duminica va sosi o echipa de medici francezi pentru a evalua situatia, iar luni una din Germania. In acelasi timp, in masura in care sunt vor exista datele relevante, se va stabili si cati pacienti vor fi transportati in Marea Britanie.

Sorin Cimpeanu a multumit ambasadelor Belgiei, Olandei, Norvegiei, Finlandei, Austriei, Marii Britanii, Israelului, Turciei si SUA pentru ajutorul oferit. De asemenea, in timpul conferintei de presa, potrivit premierului interimar, ministrul apararii din Ungaria a transmis ca Budapesta poate preula cinci pacienti.

Guvernul roman va suporta integral costurile spitalizarii pacientilor transferati in afara tarii, dar si costurile pentru cazarea si transportul cate unui apartinator, indiferent de durata sederii. Banii vor fi transferati din fondul de rezerva al Guvernului, fie prin intermediul MAE, fie prin intermediul Ministerului Muncii.

Citeste si:
#Colectiv: Romania nu a activat Mecanismul UE de protectie civila
CE: Romania nu a activat...

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
#Colectiv. Intrebari despre criza: am cerut sprijin de la UE la timp?