Managerul interimar al Spitalului Floreasca, Sorin Paun, si-a inaintat demisia din functie, a anuntat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu. Ministrul a spus ca, in cel mai scurt timp, va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital, pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel tarziu in luna octombrie.

"In aceasta seara, doctorul Sorin Paun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a inaintat demisia din functia de conducere a unitatii sanitare. In cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital pana la organizarea concursului, cel tarziu in luna octombrie", a anuntat ministrul Sanatatii, la finalul discutii purtate la Ministerul Sanatatii, conform News.ro.

El a mai spus ca Ministerul Sanatatii va acorda in continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca, pentru remedierea rapida a situatiei.

"Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Paun si o parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunosinta elemente care sa puna la indoiala onestitatea sa si calitatile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sanatatii va acorda in continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapida a situatiei", a adaugat ministrul Vlad Voiculescu.

Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu medicii demisionari

Inainte de discutiile cu managerul Spitalului Floreasca, ministrul Vlad Voiculescu s-a intalnit, miercuri seara, cu o parte dintre medicii demisionari de la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului. Discutiile intre Vlad Voiculescu si medicii demisionari au durat aproximativ patru ore, Bogdan Oprita, coordonatorul UPU Floreasca si al SMURD Bucuresti, declarand ca ministrul a fost informat ca peste 90 la suta din personalul de la UPU Floreasca doreste sa demisioneze din cauza conflictului cu managerul unitatii medicale.

Oprita a mai spus ca, in ultima perioada, discutiile cu administratia spitalului au fost purtate doar prin documente, ceea ce, in opinia sa, reprezinta o lacuna grava in comunicare. El a mai aratat ca medicii demisionari i-au prezentat ministrului documente privind poblemele de la spital, de care s-ar face responsabil managerul Spitalului Floreasca, Sorin Paun.Oprita a mai afirmat ca UPU de la Floreasca, unde ajung zilnic 380-420 de pacienti, nu isi va mai putea desfasura activitatea in conditiile in care peste 90 la suta din cadrele medicale demisioneza, daca nu va fi gasita o solutie.

"Departamentul nostru are, in momentul de fata, un numar de 33 de posturi ocupate, la care nu ni n-a aprobat scoaterea la concurs desi am facut nenumarate referate pentru a suplimenta numarul acestor oameni. Trebuie spus ca din cele 33 de norme, doua colege au contractul suspendat, fiind in concediu de ingrijirea copilului, inca doua-trei norme sunt, de fapt, jumatate de norma, adica trei colegi lucreaza cu jumatate de norma, facand a doua specialitate, iar noi ne invartim undeva intre 29 si 30 de persoane care isi desfasoara activitatea. Socotiti dumneavoastra, acum, daca acesti colegi, in numar de 17, si-au prezentat demisia, cati mai raman si daca o unitate de primire urgente de talia Spitalului Floreasca, ce primeste zilnic, in medie, intre 380 si 420 de pacienti si mai asigura si SMURD-ul la nivelul spitalului nostru, doua unitati de terapie intensiva, elicopter, avion, isi poate desfasura activitatea”, a mai declarat coordonatorul UPU Floreasca.

Faptul ca managerul Sorin Paun a demisionat nu rezolva problemele, daca procedurile impuse de el nu vor fi schimbate, a mai declarat coordonatorul UPU Floreasca

Sursa foto: 18percentgrey / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri