"Cred ca este o premiera, Romania nu a mai deschis niciodata o competitie la un asemenea nivel. Nu pot spune ca e o grupa facila. Cand intalnesti o campioana mondiala ca Franta, sau Elvetia, nu e o grupa usoara. Meciul cu Albania trebuie tratat foarte serios, a progresat mult, este o echipa buna si va face o figura frumoasa", a dclarat Iordanescu la Dolce Sport, potrivit Mediafax.

Reprezentativa Romaniei va juca in compania Frantei la 10 iunie 2016, pe arena Stade de France, acesta urmand sa fie meciul de deschidere al Campionatului European de anul viitor. Romania va juca in grupa A, urmand sa mai intalneasca echipele Albaniei si Elvetiei, la Euro 2016.

Tragerea la sorti a avut loc in sambata seara de la ora 19.00 la, Palais des Congrès din Paris. Campionatului European de anul viitor are loc intre 10 iunie si 10 iulie 2016. Euro 2016 este primul turneu final de fotbal la care Romania s-a calificat dupa editia Euro 2008, care a avut loc in Elvetia si Austria.

“Prezenta tricolorilor la un campionat european este mai mult decat un obiectiv sportiv. Intr-adevar, vor fi o multitudine de industrii care vor avea de castigat in cazul unei calificari la EURO 2016, printre care industria publicitatii, industria media, HORECA, industria de echipament sportiv, retail-alimentar, precum si consumul de internet pe dispozitive mobile", afirma in urma cu doua luni pentru wall-street.ro, Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

Sursa foto: Mediafax Foto