Delegatia Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti intr-o misiune ce a vizat proiecte de dezvoltare urbana a Capitalei, a anuntat ministrul Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook , conform Mediafax.

"Initiativa Ministerului Culturii de a extinde infrastructura culturala deja existenta in centrul orasului prin construirea unui spatiu multifunctional, independent, dedicat activitatilor cu caracter cultural se integreaza in proiectul mai vast al Ministerului Justitiei de a construi Cartierul Justitiei in imediata apropiere a Bibliotecii Nationale a Romaniei si a Teatrului National de Opereta «Ion Dacian»", a mai spus ministrul Culturii.

In cadrul acestor discutii cu caracter preliminar avute cu potentialul finantator extern, Vlad Alexandrescu a subliniat interesul autoritatilor romane de a dezvolta proiectul. "Am aratat necesitatea sectorului cultural de a dispune de spatii moderne aflate in centrul capitalei, adaptabile diverselor domenii culturale si creative", mai afirma ministrul Culturii.

"Ca urmare a intrevederii de astazi, Banca Mondiala si-a aratat disponibilitatea de a continua discutiile pe tema reconversiei functionale si regenerarii urbane a amplasamentului Cartierul Justitiei si integrarii, intr-o forma coerenta si unitara, a Centrului Cultural in viitorul spatiu construit", a mai spus Vlad Alexandrescu.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock