Patru perchezitii au loc, luni, la Timisoara, la sediul si la punctele de lucru a doua societati comerciale, precum si la locuinta unui administrator, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat la aproape 6 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Politia Judeteana Timis, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice fac patru perchezitii in municipiul Timisoara, la sediul si punctele de lucru a doua societati comerciale, precum si la domiciliul unui administrator, suspectat de evaziune fiscala , conform Mediafax.

Conform sursei citate, in perioada 2009-2014, suspectul, in calitate de administrator al unei firme cu obiect de activitate fabricarea materialului rulant, ar fi inregistrat in evidenta contabila si ar fi declarat organului fiscal achizitii fictive de marfuri (piese de vagoane, locomotive), in scopul reducerii impozitului pe profit si a TVA.

Prin aceste operatiuni exista suspiciuni ca administratorul ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproape 6 milioane de lei.
"Politistii urmaresc identificarea si ridicarea documentelor contabile (facturile de achizitie bunuri si servicii, avize de insotire a marfii pentru bunurile achizitionate, notele de receptie pentru intrarile de bunuri, contracte incheiate cu furnizorii, etc.) in scopul probarii activitatii infractionale", se mai arata in comunicat.In acest caz, cercetarile continua pentru evaziune fiscala.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri