Descinderile sunt facute de catre procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti impreuna cu politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

Conform procurorilor, in perioada 2008-2015, mai multe societati comerciale au derulat activitati de prestari servicii, de regula in domeniul constructiilor, inregistrand in evidenta contabila o serie de achizitii de bunuri si servicii de la diverse societati comerciale de tip fantoma. Pentru justificarea achizitiilor, se intocmeau facturi in valoare de maximum 5.000 lei, simulandu-se astfel derularea unor operatiuni comerciale care in realitate nu aveau loc, scopul fiind acela de diminuare a obligatiilor de plata catre bugetul de stat.

Conform unor surse judiciare, muncitorii lucrau fara forme legale de plata pe diferite santiere din Bucuresti, iar asa-zisii angajatori ii inregistrau pe firme tip fantoma.

Citeste si:

Valoarea prejudiciului este de peste 6.000.000 lei. In vederea recuperarii acestuia, sunt in curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile si mobile.

Un numar de 49 de mandate de aducere vor fi puse in aplicare in acest caz.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock