Factura la incalzire, fie ca este gaz, energie electrica sau agent termic din reteaua centralizata, ne da fiori pe timp de iarna. Specialistii spun ca exista cateva trucuri simple pentru a reduce consumul cu pana la 20%.

Una dintre cele mai importante reguli este cea a pozitionarii caloriferelor. Acestea se aseaza sub geamuri pentru a evita condensul si igrasia. Este foarte important insa sa nu le acoperim , conform Adevarul.

„Caloriferele trebuie lasate libere. In fata lor nu trebuie puse mobila sau draperii groase. Asa caldura va ajunge mai usor in toata camera. In plus trucul foliei de aluminiu functioneaza de fiecare data. In spatele caloriferului, pe perete, puteti pune folie de aluminiu care va degaja caldura in incapere, iar aceasta nu se va pierde prin perete. Rulourile puse la geamuri si usi pot pastra caldura in incapere si vor diminua pierderile. Covoarele, desi multi nu le agreaza, ajuta la mentinerea caldurii. Daca aveti parchet este bine ca sub el sa puneti o izolatie mai groasa mai ales daca stati la casa. Asa veti evita pierderile de caldura“, spune Cosmin Bostan, inginer.

Tot specialistii ne spun ca modul in care aerisim iarna poate face diferenta la factura. „Cam toata lumea are acum geamuri termopan si tendinta este sa le lasam rabatate mai mult timp pentru a aerisi. Un lucru total gresit deoarece asa pierdem foarte multa caldura. Cel mai bine este sa deschidem geamurile larg, sa le lasam asa cateva minute, iar apoi sa le tinem inchise. Vom avea o casa aerisita si mai calduroasa“, mai spune specialistul.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: OgnjenO / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Caldura strica planurile de sarbatori ale rusilor