"Peste 1.000 de locuitori din Tasnad si imprejurimi s-au alaturat initiativei noastre si au raspuns la chestionarul destinat consultarii publice. Rezultatul acestora reflecta, in mod clar, ca oamenii se opun infiintarii centrului pentru refugiati la Tasnad. Dorinta locuitorilor a fost respectata in cele din urma, cazul finalizandu-se cu succes", a declarat Pataki Csaba, potrivit Mediafax.

La sfarsitul anului trecut, Ministerul Afacerilor Interne anunta infiintarea unui centru pentru refugiati la Tasnad, in judetul Satu Mare. Tot atunci, organizatia locala a UDMR a initiat un proces de consultare publica cu privire la acest proiect.

Recent, cotidianul Magyar Idok a scris ca statul roman planuieste sa deschida o tabara de refugiati la Tasnad, in nord-vestul Romaniei, la aproximativ 30 de kilometri de frontiera cu Ungaria.

Citeste si:

Tabara ar fi gazduit un numar de aproximativ 600 de persoane, in principal refugiati sirieni, in pofida protestelor liderilor si locuitorilor orasului, scrie ziarul.

Gabor Kereskenyi, din cadrul UDMR Satu Mare, a declarat ca Guvernul de la Bucuresti nu a consultat pe nimeni din oras in legatura cu deschderea taberei de refugiati.

Kereskenyi a mai declarat ca acest judet din nord-vestul Romaniei nu este un loc potrivit din punct de vedere geografic pentru o tabara de refugiati, deoarece se afla prea departe de frontiera de sud-vest a Romaniei, pe unde intra migranti in tara.

Sursa foto: Prazis / Shutterstock