O tabara de refugiati urmeaza sa fie deschisa in nord-vestul Romaniei, conform unei surse maghiare

Guvernul roman planuieste sa deschida o tabara de refugiati la Tasnad, in nord-vestul Romaniei, la aproximativ 30 de kilometri de frontiera cu Ungaria, scrie cotidianul Magyar Idok in editia de joi, citat de MTI.

Tabara va gazdui un numar de aproximativ 600 de persoane, in principal refugiati sirieni, in pofida protestelor liderilor si locuitorilor orasului, scrie ziarul , conform Mediafax.

Gabor Kereskenyi, din cadrul UDMR Satu Mare, a declarat ca Guvernul de la Bucuresti nu a consultat pe nimeni din oras in legatura cu deschderea taberei de refugiati.

Kereskenyi a mai declarat ca acest judet din nord-vestul Romaniei nu este un loc potrivit din punct de vedere geografic pentru o tabara de refugiati, deoarece se afla prea departe de frontiera de sud-vest a Romaniei, pe unde intra migranti in tara.
Tabara de refugiati ar trebui sa fie instalata, in schimb, in vestul Romaniei, a declarat el, adaugand ca cea mai buna solutie, in opinia sa, ar fi sa se ridice un gard de-a lungul frontierei Romaniei cu Serbia.

Sursa foto: Prazis / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri