Autoritatile ungare au arestat 14 refugiati in legatura cu violente izbucnite vineri la tabara de refugiati Kiskunhalas, din sudul Ungariei, a anuntat Laszlo Nanasi, procurorul din judetul Bacs-Kiskun, citat de MTI.

Trei barbati aflati in tabara de imigranti au inceput un conflict din cauza folosirii Internetului. Acestia au fost separati de agenti de securitate si de politie, dar un grup format de alte 20-25 de persoane au aruncat cu pietre in politisti, ranind doi ofiteri , conform Mediafax.

Laszlo Nanasi a declarat ca procurorul din Kecskemet a initiat procedura de detentie a 14 cetateni straini pentru atacarea unor ofiteri de politie. El a precizat ca arestarile sunt necesare deoarece suspectii ar putea incerca sa fuga din cauza gravitatii infractiunii de care sunt acuzati. De asemenea, suspectii ar putea incerca sa distruga dovezi legate de caz.

Tribunalul din Kecskemet va lua o decizie privind arestarea acestora in cursul zilei de luni, a adaugat Nanasi.
Gyorgy Bakondi, consilierul premierului pe probleme de securitate interna, a declarat sambata ca 180 de politisti au fost trimisi pentru a restaura ordinea la tabara de refugiati, in urma violentelor de vineri

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015