Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Complexul Energetic Hunedoara, reprezentantii CEH au decis sa adopte masura intreruperii temporare a activitatii personalului TESA, astfel ca circa sase sute de persoane vor fi trimise in "concedii in asteptare", din 4 martie, conform Mediafax.

Motivele pentru care activitatea personalului TESA va fi intrerupta sunt de ordin economic.

"Masura intreruperii temporare a activitatii se aplica personalului TESA din cadrul structurii executive si a sucursalelor EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Lupeni, Prestserv, Electrocentrale Paroseni, Electrocentrale Deva, pe o durata de 10 zile/persoana, cu exceptia personalului pentru care s-a aplicat masura de reducere a salariilor de baza in vederea reducerii cheltuielilor. Suspendarea contractelor individuale de munca se va face, pentru fiecare salariat, prin decizia directorului general, respectiv a directorului sucursalei”, se arata in comunicat.

Citeste si:

Pe durata intreruperii temporare a activitatii, salariatii care nu desfasoara activitate beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, in cuantum de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.
In schimb, salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii acestora.

La CEH lucreaza circa 6.300 de angajati la minele de carbune Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan si la termocentralele Mintia si Paroseni. CEH a intrat in insolventa in ianuarie.

Sursa foto: TTstudio / Shutterstock