MAE roman anunta ca, luni, a avut loc in Turcia un accident de microbuz in care se aflau 16 turisti de cetatenie romana, produs intr-o zona situata intre localitatile Manavgat si Akseki, conform News.ro

Potrivit informatiilor obtinute pana in acest moment, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Ankara, doi cetateni romani au decedat, iar alti 14 au fost transportati la doua spitale din apropiere, pentru acordarea ingrijirilor medicale.

O echipa consulara mobila este in drum spre spitalul in care se afla cetatenii romani pentru a verifica situatia acestora si a mentine contactul cu medicii curanti. De asemenea, un reprezentant al Consulatului Onorific al Romaniei la Antalya se afla in drum spre spitalul in care se afla cetatenii romani pentru acordarea asistentei necesare.

Citeste si:

In acelasi timp, ambasadorul Romaniei la Ankara se afla in contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya si cu directorii spitalelor in care se afla cetatenii romani.

In paralel cu solicitarile de sprijin intreprinse de Ambasada Romaniei la Ankara, ambasadorul roman a cerut asistenta ministerului turc al Afacerilor Externe in vederea obtinerii tuturor informatiilor legate de cazul aflat in atentie si acordarea sprijinului necesar.

Ambasada Romaniei la Ankara pastreaza in permanenta legatura cu autoritatile turce competente, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate, in limita competentelor legale.

Sursa foto: Syda Productions / Shutterstock