IGSU: Pompierii au avut 5.634 de interventii, dintre care 181 au fost incendii, in ultima saptamana

Pompierii au avut, la nivel national, 5.634 de interventii, dintre care 181 au fost misiuni de stingere a incendiilor, in ultima saptamana, a informat InspectoraTul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) sambata, printr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.

Potrivit unui comunicat, in ultima saptamana, pompierii au intervenit in 5.634 de situatii, "salvatorii fiind solicitati la 181 misiuni de stingere a incendiilor, 4.853 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 26 misiuni de descarcerare si 93 pentru deblocare/salvare".

De asemenea, in cele cinci zile, 4.611 persoane au fost asistate medical de catre pompierii care incadreaza echipajele de prim-ajutor medical, iar 51 au fost salvate din medii ostile vietii.

Potrivit IGSU in aceeasi perioada,"personalul specializat din componenta serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta a desfasurat 1.563 controale la nivel national, la operatori economici cu activitati in domeniile comert, alimentatie publica si de agrement (cluburi, baruri, discoteci, sali de cinema, sali de spectacol), precum si la unitati turistice".

In total au fost date 3.620 sanctiuni contraventionale (3.194 avertismente si 426 amenzi contraventionale), in cuantum de 408.701 RON, se mai spune in comunicat.

Citeste si:
Incendiu la un hotel din București. Zece persoane au fost evacuate
Incendiu la un hotel din...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

"Pe langa identificarea si inlaturarea disfunctionalitatilor specifice, specialistii nostri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel incat acestia sa cunoasca si sa respecte regulile de prevenire a incendiilor si au desfasurat exercitii de evacuare cu personalul aflat la locul de munca", mai informeaza IGSU.

Totodata, in aceeasi perioada, "la nivel national s-au realizat 1.416 actiuni pentru educarea preventiva, pregatirea si verificarea adoptarii masurilor de protectie a populatiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc. inspectorii de prevenire au fost angrenati in 21 comisii de receptie pentru verificarea respectarii cerintelor de securitate la incendiu pe timpul executiei lucrarilor de constructii si au continuat analizarea documentatiilor necesare acordarii avizelor si autorizatiilor de securitate la incendiu si protectie civila".

Concomitent cu activitatile de control asupra respectarii normelor de aparare impotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunitatilor operative de interventie au efectuat si actiuni de recunoastere la categoriile de obiective cuprinse in planurile de verificare.

Citeste si:
VIDEO Incendii devastatoare în California
VIDEO Incendii devastatoare...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri