Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a dispus unitatilor subordonate monitorizarea zonelor de competenta si adoptarea masurilor pentru prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta ce pot aparea, avand in vedere atentionarea hidrologica de cod galben valabila pentru 15 judete din tara, informeaza un comunicat de presa remis sambata.

Potrivit sursei citate, in cursul zilei de vineri, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, pentru perioada 3 februarie ora 09,00 - 4 februarie ora 15,00, o atentionare cod galben, fiind preconizate scurgeri importante pe versanti, viituri rapide si cresteri de debite pe unele rauri din judetele Alba, Arges, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Maramures, Prahova, Satu Mare, Timis si Valcea, conform Agerpres.ro.

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica pentru aceasta perioada, care prognozeaza ploi in toata tara, ninsori in zonele de munte si intensificari ale vantului.

"Pentru a veni in sprijinul autoritatilor administratiei publice locale si populatiei din localitatile aflate sub incidenta fenomenelor vizate, IGSU a dispus unitatilor subordonate monitorizarea zonelor de competenta si adoptarea masurilor pentru prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta ce pot aparea. Totodata, au fost verificate si pregatite mijloacele tehnice de interventie la inundatii, constand in motopompe de mare capacitate, barci si autospeciale de stingere cu echipamente pentru evacuarea apei. Echipe mixte formate din pompieri si reprezentanti ai autoritatilor locale vor asigura monitorizarea zonelor potential a fi afectate de inundatii, cu accent pe starea lucrarilor de aparare, evolutia debitelor si a nivelurilor cursurilor de apa", se arata in comunicatul de presa.

Aceeasi sursa precizeaza ca, daca situatia din teren o va impune, la nivelul inspectoratelor pentru situatii de urgenta se vor activa grupele operative si centrele judetene de coordonare si conducere a interventiei, care au in componenta reprezentanti ai tuturor structurilor cu atributii in managementul situatiilor de urgenta.

"Recomandam cetatenilor din zonele vizate de atentionari sa ia masuri pentru curatarea santurilor si rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normala a apelor pluviale si sa urmareasca atentionarile transmise de autoritati", mai arata comunicatul de presa.

Evolutia fenomenelor hidro-meteorologice periculoase este permanent monitorizata prin Centrul Operational National al IGSU

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri