Alegerile locale din acest an au fost programate pe data de 5 iunie. Numarul total de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral la data de 5 aprilie 2016 este de 18.267.658.cu 7.541 mai putini fata de ultima informare publica realizata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) pe aceasta tema, in data de 2 martie 2016, cand erau inregistrati 18.275.109 alegatori

Conform datelor oferite de catre Autoritatea Electorala Permanenta, la data de 5 aprilie 2016 au fost inscrisi 18.267.658 cetateni cu drept de vot. Fata de ultima informare publica realizata de Autoritatea Electorala Permanenta pe aceasta tema, numarul de cetateni cu drept de vot este mai mic cu 7.541 de persoane, conform AEP.

Din numarul total de alegatori:

  • 10.501199 sunt in mediul urban
  • 7.766459 sunt in mediul rural
  • 8.809402 sunt barbati
  • 9.458256 sunt femei

Diferentele dintre ultimele statistici inregistrate apar ca urmare a operatiunilor curente efectuate de primari in Registrul electoral aferent unitatilor administrati teritoriale conduse de acestia.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente, cu modificarile si completarile ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic national de inregistrare si actualizare a datelor de identificare a cetatenilor romani cu drept de vot si a informatiilor privind arondarea acestora la sectiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe judete, municipii, orase, comune, pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara.

Persoanele autorizate sa efectueze operatiuni in Registrul electoral cuprinzand cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara sunt primarii sau persoanele desemnate de catre primari, prin dispozitie, conform legii.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri