Dacian Ciolos: Modificam ordinul privind contractele managerilor de spitale, vor fi incurajati sa anunte infectiile nosocomiale

Directorii de spitale vor avea parte de o schimbare in ceea ce priveste contractele de munca. Ordinul de ministru referitor la contractele de management ale directorilor de spitale va fi modificat astfel incat acestia sa fie stimulati sa raporteze infectiile nosocomiale, a anuntat premierul Dacian Ciolos, la plecarea de la Ministerul Sanatatii.

"Saptamana viitoare modificam si ordinul de ministru privind contractele de management ale directorilor de spitale, astfel incat sa ii stimulam sa informeze asupra infectiilor nosocomiale", a anuntat premierul, conform News.ro

El a mai spus ca a cerut pentru saptamana viitoare si modificarea ordinului de ministru care se refera la testele si normele de sanitatie, care se fac fara referinte si fara indicatori de referinta.

Potrivit premierului, exista norme europene din 2008 sau chiar mai actuale care pot sta la baza completarii acestui ordin.
Ciolos a precizat ca dupa modificarea acestui ordin vor fi facute si testele de sanitatie incrucisate la spitale din tara, pe probe din dezinfectantii folositi, verificarile urmand sa fie facute cu prioritate in sectiile "care risca sa expuna bolnavii mai mult".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri