Chirurgii si managerii de spitale se plang de ani buni de calitatea produselor de dezinfectat, dar si de cea a instrumentelor medicale cu care sunt obligati sa lucreze in fiecare zi. Au sesizat atat Ministerul Sanatatii cat si Serviciul Roman de Informatii, insa de cele mai multe ori nu s-a luat nicio masura. Ba din contra: au fost incurajati sa-si continue activitatea pe motiv ca „vietile pacientilor nu sunt puse in pericol”. Nu mai vor sa faca asta.

De la mijlocul saptamanii trecute tot mai multi chirurgi refuza sa intre in salile de operatii din cauza dezinfectantilor Hexi Pharma pentru a nu-si supune pacientii unor riscuri pe care nu le pot evalua. Celor cinci spitale care au efectuat, incepand de joi, doar interventii chirurgicale de urgenta, li s-au mai alaturat altele, intre ele fiind acum si Spitalul Universitar din Capitala.

Utilizarea produselor Hexi Pharma a pus in pericol viata pacientilor, este un atac la sanatatea publica. Mai grav e ca s-au folosit o perioada indelungata si nici acum nu stim cate decese au survenit in urma folosirii acestor dezinfectanti diluati si cate pentru ca pacientii nu mai aveau sanse”, a explicat, pentru „Adevarul”, profesorul Gheorghe Burnei, seful Clinicii de Ortopedie Pediatrica de la Spitalul Marie Curie din Capitala, aratand cu degetul spre produsele companiei Hexi Pharma, urmarita penal incepand de vineri.

Citeste articolul integral pe Adevarul.