Multi antreprenori se plang atat de starea proasta a infrastructurii, cat si a lipsei specialistilor, care prefera sa plece in strainatate pentru salarii mai bune. Una din cauzele acestui fenomen o reprezinta starea infrastructurii, potrviti News.ro

”Nu putem misca forta de munca in interiorul tarii. Este mult mai usor pentru un roman sa zboare cu avionul in Italia si sa lucreze acolo, decat sa ajunga de la Iasi la Cluj”, a afirmat Manea, la o conferinta pe tema capitalului uman organizata de cursdeguvernare.ro.

De asemenea, in judetul Timis, unde somajul este aproape inexistent, o parte din deficitul de forta de munca se acopera din Serbia, pentru ca este mai usor de ajuns de acolo, a explicat seful BCR. Potrivit bancherului, aceasta este si una din cauzele pentru care antreprenorii romani sunt dezavantajati in lupta cu marile corporatii.

Astfel, lipsa capitalului si atractivitatea scazuta in fata putinilor specialisti care au ramas in tara le creeaza un handicap major in piata.
In plus, romanii care vor sa se intoarca in tarase lovesc de doua mari probleme, reprezentate de sistemul de sanatate si de sistemul de educatie, a mai afirmat directorul general al BCR.