Starea proasta a infrastructurii interne creeaza probleme mari pentru romanii care isi dorest sa munceasca in tara, fiind mai usor pentru o persoana din Moldova sa se duca la munca in Italia cu avionul, decat sa ajunga la Cluj, unde exista cerere de forta de munca, a declarat marti directorul general al celei mai mari banci din Romania, BCR, Sergiu Manea.

Multi antreprenori se plang atat de starea proasta a infrastructurii, cat si a lipsei specialistilor, care prefera sa plece in strainatate pentru salarii mai bune. Una din cauzele acestui fenomen o reprezinta starea infrastructurii, potrviti News.ro

”Nu putem misca forta de munca in interiorul tarii. Este mult mai usor pentru un roman sa zboare cu avionul in Italia si sa lucreze acolo, decat sa ajunga de la Iasi la Cluj”, a afirmat Manea, la o conferinta pe tema capitalului uman organizata de cursdeguvernare.ro.

De asemenea, in judetul Timis, unde somajul este aproape inexistent, o parte din deficitul de forta de munca se acopera din Serbia, pentru ca este mai usor de ajuns de acolo, a explicat seful BCR. Potrivit bancherului, aceasta este si una din cauzele pentru care antreprenorii romani sunt dezavantajati in lupta cu marile corporatii.

Astfel, lipsa capitalului si atractivitatea scazuta in fata putinilor specialisti care au ramas in tara le creeaza un handicap major in piata.
In plus, romanii care vor sa se intoarca in tarase lovesc de doua mari probleme, reprezentate de sistemul de sanatate si de sistemul de educatie, a mai afirmat directorul general al BCR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
4 "taieri" ale Guvernului PNL prin care vrea sa reduca cheltuielile