Mai putin de jumatate din numarul total de locuitori ai tarii este conectata la sistemele de canalizare, in timp ce doar in jur de 45% dintre romani au acces la retele de epurare a apelor uzata, conform unui raport al Institutului National de Statistica (INS).

Conform datelor INS, la finalul anului trecut 47,7% din populatie avea acces la retele de canalizare si 45,7% la retele de euprare a apelor uzate, conform News.ro

"Lungimea totala a retelei de canalizare din Romania, la sfarsitul anului 2015, a fost de 31.702,6 km, din care 22.984,4 km in municipii si orase. Comparativ cu anul precedent, in anul 2015, lungimea retelei de canalizare s-a extins cu 3.043,1 km (respectiv cu 2.007,2 km in mediul urban si cu 1.035,9 km in mediul rural)", se arata in raportul INS.

Care este regiunea cu cel mai mic procent al persoanelor care au acces la servicii de canalizare

Statisticile oficiale arata diferente mari intre regiunile tarii in privinta infrastructurii de canalizare. Cel mai mic procent - 33% - al populatiei care are acces la servicii de canalizare este in regiunea Sud-Muntenia.

  • In regiunea Nord-Est (care cuprinde sase judete din Moldova) 33,6% dintre locuitori traiesc in locuinte cu canalizare
  • In oltenia Oltenia (regiunea Sud-Vest), procentul este de 35,2%
  • in regiunea Bucuresti-Ilfov, 81,3% din populatie are acces la canalizare
  • in regiunea Centru (sase judete din sudul si estul Transilvaniei) 57,2% dintre locuitori traiesc in locuinte cu canalizare
  • in regiunea Vest (patru judete din vestul tarii), procentul este de 54%.

Comparativ cu anul 2014, numarul locuitorilor Romaniei cu acces la retele de canalizare a crescut anul trecut cu 80.000, pana la 9,47 milioane, dintr-o populatie totala estimata de INS la 19,871 milioane locuitori.

In acelasi timp, 9,09 milioane de romaniaveau, la finalul anului trecut, acces la sisteme de epurare a apelor uzate, cu 92.000 mai multa comparativ cu finalul anului precedent. In privinta retelei de furnizare a apei potabile, aceasta a crescut cu 2.682 de kilometri la nivel national anul trecut, pana la 76.945 km, insa statisticienii nu precizeaza cati locuitori au acces la sisteme de furnizare a apei potabile in Romania.

Potrivit ultimelor statistici ale Eurostat, in 2014, 33,3% dintre romani traiau in locuinte fara toalete in interior, de departe cel mai mare procent din Uniunea Europeana, in conditiile in care media la nivelul celor 28 de state membre era de 2,6%.

Sursa foto: Nikolic Vladimir / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri