Pitestiul este orasul cu cel mai scump transport public din Europa de Est, in conditiile in care municipalitatea a fost timp de sapte ani (2008-2015) asociata – prin operatorul de transport public Publitrans - cu doua firme private, iar in celelalte orase din tara si Europa de Est transportul public in comun este detinut in majoritate covarsitoare de catre autoritatile locale.

Asocierea cu cele doua firme private s-a lasat cu dosar la DNA din cauza numeroaselor ilegalitati, 14 persoane - in frunte cu fostul primar Tudor Pendiuc fiind trimise in judecata pentru coruptie, trafic de influenta si spalare de bani, cu un prejudiciu adus bugetului local de 6 milioane de euro.

Abonamentul lunar in Pitesti, mai scump decat la Praga, Varsovia ori Bratislava!

Citeste si:

Transportul in comun din Pitesti este mai scump decat in orice capitala est-europeana, iar asta in conditiile unui oras cu doar 160.000 de locuitori si in care nu circula decat autobuze. Iar asta nu este singura problema. In timp ce in multe dintre orasele din tara (ca sa nu mai vorbim de Europa de Est) s-a trecut la cartele electronice, la Pitesti sunt in autobuze capsatoare vechi si bilete desuete, iar multe statii din oras nu sunt protejate de vant si ploaie.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: photodonato/ Shutterstock