Un abonament lunar nenominalizat pe toate liniile in orasul romanesc cu transport „de lux“ costa 174 de lei. La Arad, acelasi pachet este tarifat cu 65 de lei, la Cluj – 155 de lei, la Praga - 92 lei, la Budapesta – 136 de lei, iar la Varsovia – 113 de lei, conform Adevarul.

Pitestiul este orasul cu cel mai scump transport public din Europa de Est, in conditiile in care municipalitatea a fost timp de sapte ani (2008-2015) asociata – prin operatorul de transport public Publitrans - cu doua firme private, iar in celelalte orase din tara si Europa de Est transportul public in comun este detinut in majoritate covarsitoare de catre autoritatile locale.

Asocierea cu cele doua firme private s-a lasat cu dosar la DNA din cauza numeroaselor ilegalitati, 14 persoane - in frunte cu fostul primar Tudor Pendiuc fiind trimise in judecata pentru coruptie, trafic de influenta si spalare de bani, cu un prejudiciu adus bugetului local de 6 milioane de euro.

Abonamentul lunar in Pitesti, mai scump decat la Praga, Varsovia ori Bratislava!

Transportul in comun din Pitesti este mai scump decat in orice capitala est-europeana, iar asta in conditiile unui oras cu doar 160.000 de locuitori si in care nu circula decat autobuze. Iar asta nu este singura problema. In timp ce in multe dintre orasele din tara (ca sa nu mai vorbim de Europa de Est) s-a trecut la cartele electronice, la Pitesti sunt in autobuze capsatoare vechi si bilete desuete, iar multe statii din oras nu sunt protejate de vant si ploaie.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Vladescu a primit inapoi lingourile si banii depusi cautiune
Fostul ministru de Finante a...

Sursa foto: photodonato/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sibiul, singurul oras romanesc cotat maxim de catre ghidul Michelin