Problema din Occident este ca „s-a creat o moda” a tipului de violenta ca mod de comunicare publica a nemultumirilor, ca este vorba despre cele individuale – tentative de suicid – ca este vorba despre cele familiale sau societale – de incluziune sau identitare - ca este vorba despre cele politice, conform Adevarul.

De aici pana la a cadea in moda utilizarii atentatelor teroriste pentru a recurge la solutii imaginate la aceste probleme nu a fost decat un pas: zgmotos, cu multi morti nevinovati si o publicitate morbida atasata, asa se comunica orice nemultumire sociala. Iar terorismul de langa noi, cu teroristi locali, din sanul societatilor occidentale, dubleaza influentele externe, influenta Al Qaeda si Daesh autointitulat Stat Islamic, convertitii si jihadistii locali pregatiti in teatrele de operatiuni sau autoradicalizati in fata computerelor pe dark web, ca sa nu mai vorbim despre operatiunile planificate peste hotare de organizatiile teroriste si derulate in statele Occidentale. Generatiile teroriste: de la atentatele teroriste pregatite la distanta strategica la teroristul de langa noi.

Acest tip de violenta, care se va accentua si care are o vizibilitate foarte mare, este generata de componenta de comunicare de impact si de popularitatea creata unei asemenea intamplari. Terorismul fara mass-media si fara mediatizare nu mai este terorism, pentru ca nu mai implica teroare, prin comunicarea unui public larg a ceea ce s-a intamplat si a motivelor pentru care s-a intamplat. Fiecare atac terorist trebuie tratat in parte, in individualitatea lui, inainte de a trece la patternuri, la modele dupa care se deruleaza aceste atacuri teroriste, modele de care avem nevoie pentru a putea preveni si combate atacurile teroriste. Insa mijloacele din zona de securitate nu sunt suficiente si sunt necesare studii sociologice si psihologice pentru fiecare atac in parte si pentru fiecare terorist.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: 11Prazis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri