Guvernul a aprobat un memorandum privind modernizarea infrastructurii spitalicesti prin fonduri BERD si prin parteneriat public-privat, primele doua investitii urmand sa fie extinderea spitalului Marei Curie, cu o noua cladire, si relocarea sediului spitalului de boli cardiovasculare C.C. Ilescu, potrivit ministrului, Vlad Voiculescu, conform News.ro.

Investitiile fac parte dintr-un proiect pilot, prin care doua spitale vor trece printr-un proces de modernizare: spitalul Marie Curie si Institutul de bolicardiovasculare C.C. Iliescu.

Marie Curie va deveni astfel un centru regional de urgenta, prin extinderea spitalului si constructia unui nou corp de cladire, in curtea spitalului.
Al doilea spital care va fi modernizat prin acest proiect pilot este Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu", care va fi relocat, Guvernul luand decizia ca nu este fezabil sa repare actuala cladire, care este clasificata ca avand risc seismic 2.

Banii pentru modernizarea celor doua spitale vor veni de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, iar lucrarile vor fi facute in parteneriat public-privat. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a precizat ca "pacientii nu vor plati niciun cent in plus", iar cele doua unitati vor ramane spitale de stat.

Sursa foto: fam_photo / shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
EXCLUSIV cu Ministrul Sanatatii: Cat ne costa coruptia din sistem?!