Primaria Capitalei doreste ca spitalele, aflate in administrarea sa, sa fie optimizate din punct de vedere seismic, dupa model japonez. Proiectul-pilot va incepe la Spitalul Coltea, a anuntat primarul Gabriela Firea.

Primaria Capitalei lanseaza un proiect prin care spitalele aflate in administrarea municipalitatii sa fie optimizate din punct de vedere seismic, a anuntat primarul Gabriela Firea dupa o intalnire de lucru cu secretarul de stat Raed Arafat, conducerea IGSU si ISU Bucuresti-Ilfov, precum si cu cei sase primari de sector, conform News.ro.

Proiectul-pilot va incepe la Spitalul Coltea, reabilitat si modernizat de Primaria Capitalei si unde, conform unor expertize ale specialistilor japonezi, aparatura mobila va fi asigurata in caz de cutremur. Astfel, in cazul producerii unui seism, nu doar cladirea in sine ar fi functionala, ci si aparatura medicala. Gabriela Firea a explicat ca acesta este un model "putin costisitor, dar foarte eficient, care a fost adoptat si de americani". Primarul Capitalei a mai spus ca a avut discutii si cu ambasadorul Japoniei, pentru a trimite experti care sa contribuie la elaborarea si implementarea acestui proiect.

In ceea ce priveste scolile din Bucuresti, Gabriela Firea a solicitat primarilor de sector sa aiba discutii cu reprezentantii ISU, astfel incat, pana la inceperea anului scolar, sa pregateasca toate documentele necesare in vederea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu pentru unitatile care nu au inca acest aviz.

Sursa foto: fam_photo / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri