O noua serie de subventii si ajutoare, finantate din bugetul Capitalei, sunt pregatite de catre Primaria Bucuresti in timp ce marile proiecte de investitii treneaza sau sunt amanate. Gabriela Firea cere Consiliului General sa aprobe trei hotarari prin care se stabilesc noi ajutoare catre populatia Bucurestiului, dar si infiintarea unui sistem de car sharing si achizitia de autobuze hibride si troleibuze.

Cel mai controversat este proiectul car-sharing. Pornind de la ideea ca locuim intr-un oras extrem de aglomerat, Gabriela Firea cere consilierilor sa voteze un proiect prin care posesorii de masini care se grupeaza sa transporte elevi la scoala sau sa mearga in aceeasi directie vor primi un decont de carburant de 500 de lei pe luna, conform G4Media.ro.

Proiectul nu mentioneaza criteriile de incadrare pentru a beneficia de acesti bani si nici modalitatea de controlare a modului de alocare a subventiei. Singurul detaliu este faptul ca se va aplica zonei metropolitane Bucuresti – Ilfov.

Pe de alta parte, proiectul prevede si realizarea unui sistem al Primariei de car sharing, dotat cu autoturisme electrice, proiect similar cu cele existente in alte capitale europene. Daca proiectul ar fi realizat, cetatenii pot utiliza masinile primariei in baza unui abonament. In plus, Primaria vrea si cumpararea de microbuze scolare pentru elevii din ciclul primar si secundar, precum si achizitionarea de biciclete electrice. Aceste trei proiecte nu au bugete alocate.

Cumpararea a 100 de troleibuze si 130 de autobuze hibride

Proiectul ar urma sa beneficieze de co-finantarea din fonduri europene, via Administratia Fondului pentru Mediu, si ar avea valoarea totala de 487 milioane de lei, din care 85 milioane de lei contributia Primariei Bucuresti.

Citeste si:
Nicusor Dan: Firea e undeva la 30%. E nevoie de un candidat unic
Nicusor Dan: Gabriela Firea e...

Citeste articolul integral pe G4media.ro

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Gabriela Firea vrea sa ii dea afara pe medicii care vorbesc cu presa