Aeroportul Otopeni: 2.000 de taxiuri au fost autorizate sa preia pasageri

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, care administreaza cele doua aeroporturi din Capitala, a anuntat marti ca peste 2.000 de taxiuri au fost autorizate pentru preluarea de pasageri de pe Aeroportul Otopeni, accesul taxiurilor neautorizate fiind restrictionat incepand cu 1 septembrie, ca urmare a numeroaselor incidente provocate de catre taximetristii neautorizati.

Masura interdictiei vine dupa mai multe solicitari facute inclusiv de Politia Transporturi, ca urmare a unor incidente generate de taximetristi fara autorizatie, conform News.ro.

”Taxiurile autorizate au acces atat pe baza de comanda, transmisa prin intermediul dispozitivelor touch-screen, cat si direct in fata terminalului Sosiri, pentru a prelua pasagerii pe principiul ”primul venit – primul plecat in cursa”, se arata intr-un comunicat remis News.ro.

Incepand cu 1 septembrie, la etaj va fi statia pentru taxiuri care practica un tarif de maximum 1,40 lei/km, iar la parter statia pentru taxiuri autorizate, indiferent de tariful practicat. In iunie, CNAB a anuntat ca permite accesul taxiurilor autorizate, cu tarife de maximum 1.40 lei/km, fara comanda prealabila, la iesirea din terminal. In aprilie, compania a introdus noi conditii pentru taximetristii care opereaza in zona aeroportului. Mai exact, au dreptul sa preia clienti doar taxiurile care au avize de la Politia Transporturi Aeriene si Politia de Frontiera.

CNAB a anuntat mai multe masuri de fluidizare a traficului de pasageri in cadrul aeroportului Henri Coanda, cel mai mare din Romania, in contextul cresterii semnificative a traficului de pasageri. Aeroportul a inregistrat in prima jumatate a acestui an o crestere a traficului cu 16,5% fata de aceeasi perioada din 2015, pana la 4,91 milioane pasageri.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri